Sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók, zárva maradnak az önkormányzatok

2018.01.12 06:22

Kétnapos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A Fidesz szerint kormányellenes akcióról van szó.

Képtalálat a következőre: „gulyás gergely”
Gulyás Gergely

 

A Fidesz frakcióvezetője szerint a választás előtt ez kormányellenes akciónak tekinthető.
 
Pénteken és hétfőn is fennakadásokra számíthatnak azok, akik az önkormányzatoknál szeretnék ügyeiket intézni –a legtöbb helyen sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók, tudósít az atv.hu. Béremelést szeretnének, sokaknak ugyanis tíz éve nem változott a fizetése.
 


A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára azt mondta, azt várják, hogy a kormány végre leüljön velük tárgyalni. Nagy szükségük van az önkormányzati érdekszövetségek egyeztetett álláspontjára, hogy a kormány ne hivatkozhasson arra, hogy nincs egységes álláspont – mondta Boros Péterné. Korábban arról is beszélt, hogy a szakemberhiány miatt egyes településeken a választások személyi feltételei sem biztosítottak.
 
Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, „noha számtalan területen volt már béremelés, ha valaki mégsem elégedett, akkor a kormány nyitott a tárgyalásokra”. Szerinte a sztrájkolók a politikába akarnak beleszólni, a választás előtti sztrájk „politikai követelésnek, kormányellenes akciónak tekinthető”.
 
mti.hu/ atv.hu/ 24.hu