Sztrájkolnak a köztisztviselők szerdán

2016.09.13 08:16

A júliusi kétórás akciónál jóval több lehet a szerdai egész napos sztrájkban résztvevő önkormányzatok száma – mondta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke.

Képtalálat a következőre: „boros péterné mkksz”

Jelenleg 168 településen biztos lesz munkabeszüntetés a hivatalokban. Boros Péterné jelezte, hogy a sztrájk idején adományokat gyűjtenek amit a rászoruló családok között osztanak szét. A Klubrádiónak azt nyilatkozta, azért van szükség újabb munkabeszüntetésre, mert a kormány a korábbi sztrájkjukra nem reagált.

Mint mondta, egységes a szakma abban, hogy a kormánynak forrásokat kellene biztosítania a béremelésekre. Boros Péterné szerint a júniusi sztrájkkal elérték, hogy a kormány jogosnak nevezte a követelésüket, most pedig azt szeretnék, hogy el is kezdődjenek a tárgyalások. A sztrájktörvény miatt a dolgozók csak korlátozottan tudnak részt venni a munkabeszüntetésben, és az is nehezíti a helyzetet, hogy nem teljesen politikamentes területről van szó – hangsúlyozta az érdekképviseleti vezető.

Június 22-én a mintegy 3200 önkormányzat közül mindössze ötven polgármesteri hivatalban tartottak kétórás munkabeszüntetést a dolgozók.

klubradio.hu