Szükség lehet az esernyőkre - ilyen idő vár ránk pénteken és a hétvégén

2021.10.22 05:51

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a hullámzó frontrendszer előoldali áramlási rendszere határozza meg.

 
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
 
 
Pénteken északon, északkeleten változóan, másutt inkább erősen felhős vagy borult égre van kilátás, délen eshet még az eső, délután pedig az ország néhány pontján záporok fordulhatnak elő. Az északi megyékben még számíthatunk élénk-erős széllökésekre nyugati, délnyugati irányból.
 
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
 
 
A legalacsonyabb kora reggeli hőmérséklet pénteken 4 és 13 fok között valószínű, a szélvédett északi völgyekben lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 18 fok között alakul, délnyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.
 

Hidegfront vet véget a hétvégén az enyhe ősznek

 
Szombaton az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de délen, délnyugaton még felhősebb lehet az ég. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 11-16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.
 
Vasárnap napos, csapadékmentes időre van kilátás. Északkeleten és Sopron térségében élénk lehet a légmozgás. Hajnalban többfelé fagyhat, valamint pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, délutánra pedig 11 és 15 fok közé melegedhet a levegő.
 
Hétfőn folytatódik a napos, száraz idő. A Dunántúl északi felén megélénkül a délkeleti szél. Reggelre ismét többfelé fagypont alá csökken a hőmérséklet, délután pedig 10-16 fokot mérhetünk. Kedden már felhősebb idő valószínű, délután délnyugaton elszórtan kisebb eső is kialakulhat. Helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Hajnali fagyra, valam
 
forrás: met.hu / idokep.hu