Szülőtartás

2016.06.02 14:58

Ismét bebizonyosodott, hogy a kormánypárt bizony nem improvizált az alkotmányozás során - írja holnap megjelenő jegyzetében Beck Tamás.

fotó: Deli Enikő

A jelek szerint átgondolt koncepció részét képezi, hogy a Fidesz alkotmányjogászai gyakorlatilag már az alaptörvény szövegébe is beleírták a szülőtartás kötelezettségét, hiszen az igazságügyi tárca most a Ptk. ötödik módosító csomagja révén emelné azt törvényerőre. Arcátlan cinizmusra vall, hogy az a kabinet, amely időskori megélhetésünket biztosító megtakarításainkra rátette a kezét, amikor a magánnyugdíj-pénztári vagyont átlátszó propagandától kísérve „megvédte”, majd eltapsolta, most egyszeriben az állampolgárok nyakába varrná szüleik eltartását. Az Orbán Viktor nevével fémjelzett állam ezzel a gesztussal gyakorlatilag felmondja a társadalmi szerződést. Kinyilvánítja, hogy esze ágában sincs garantálni a szociális biztonságot, s a legembertelenebb szociál-darwinizmus mellett tesz hitet. Némi iróniával azt is mondhatnánk, hogy sajátos módon ösztönöz bennünket szaporodásra.

Nehogy már a Soros pénzelte baloldal által hazánkba betelepíteni kívánt migránsok segítségével legyünk úrrá a nemzetünket hosszú évtizedek óta sújtó demográfiai problémákon. A kormány legújabb üzenete: vállalj gyermeket, hogy legyen, aki majd eltartson téged! Nem számít, hogy a közgazdásznak csak jóindulattal nevezhető kontárok által kiötlött orbáni gazdaságpolitika következtében menekülnek az országból a munkaképes fiatalok. Legfeljebb külföldről utalják haza jövedelmük egy részét az állam által magukra hagyott szüleiknek.

Az Orbán-kormány nyilván ezt az elképzelését is megpróbálja majd ideológiai mázzal leönteni, s ebben sajnos bizton számíthat a júdáspénzen megvett történelmi egyházak segítségére. Ki tagadná, hogy időskorú szüleinket rászorultságuk esetén támogatnunk kötelesség? De azzal, hogy a kabinet törvényi lehetőséget ad a szülőnek gyermekei beperelésére, végeláthatatlan folyamatot indít el az országban.

nepszava.hu