Takarítógépek versenye Miskolcon – a legjobb tisztíthatja majd a főutca díszburkolatát

2015.09.30 17:55

Az olaj, de a rágógumi sem volt akadály szerdán a takarítógépeknek. A miskolci Kandia közben versengtek a vállalkozók gépeikkel. Jövő tavasztól a legjobb takaríthatja a város díszburkolatát.

    Az egyik szerkezet könnyedén takarítja el a díszburkolatról a rágógumit, egy másik gép után pedig szinte száraz marad a megtisztított járda. Három vállalkozó versengett takarítógépeivel Miskolc belvárosában.

Schweickhardt Gyula, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, megkezdték annak felmérését, hogy melyik vállalkozók, milyen technológiával tudják a takarítási feladatokat elvégezni.
utcatisztito_150930_fkcs_12.jpg

fotó:Kaderják Csilla

    – Vizsgáljuk alvállalkozók bevonását, illetve azokat a gépi technológiákat, amelyeket esetleg beszerezhetünk, hogy a feladatellátást mi magunk tudjuk elvégezni – fűzte hozzá.

A gépek csaknem 200 négyzetméteres területet tisztítottak meg. Kiss János alpolgármester kiemelte, nem szeretnének abba a hibába esni, hogy a legolcsóbb szolgáltatót választják ki, majd aztán kiderül a munkájáról, hogy az nem megfelelő minőségű.

    – Azért is vannak ezek a bemutatók, hogy csak olyan cégeket hívjunk majd meg ebbe a versenybe, akikről tudjuk, hogy ha nyernek, akkor megfelelő minőségben tudják elvégezni a rájuk bízott munkát – hangsúlyozta.

Jövő tavasszal – a fesztiválidőszak végén – már a kiválasztott takarítógép takaríthatja a főutca díszburkolatát.

minap.hu