Tállai András: csak a munkámat végeztem a Mollal (+videó)

2017.11.13 20:29

Csak a képviselői munkáját végezte, amikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott - mondta az RTL Klubnak Tállai András, a NAV-ot vezető fideszes államtitkár.

 
Tállai András szombaton a Facebookon büszkélkedett azzal, hogy a közbenjárása után a Mol csökkentette az árakat a választókerületében, Mezőkövesden és környékén - idézte fel a hétfő esti Híradóban az RTL Klub.
 
A benzin ára ott 11 forinttal, a gázolajé pedig 5 forinttal csökkent, miután tárgyalt a Mollal.
 
rtl.hu
 
A NAV vezetője szerint több választója is szólt neki, hogy a választókerületében túl drága az üzemanyag. Emiatt az egyik kollégája felhívta a Mol egyik vezetőjét, aki azt mondta, már tudnak a problémáról.
 
Szerinte nem élt vissza a hatalmával.
 
"Én nem mint NAV-vezető jártam el, nem írtam levelet, mint NAV-vezető, nem hívtam fel a hivatalomból senkit. Elmondtam, hogy hogy történt: képviseltem az emberek érdekét. Tájékozódni szerettünk volna arról, hogy mi ennek az oka" - mondta a Híradóban.
 
Tállai András szerint az üzemanyagkereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.
 
"Fölvetődhet az a kérdés, hogy a piaci szereplők árképzési gyakorlatát nem-e kellene esetleg felülvizsgálni, vagy jobban ahhoz igazítani, hogy az emberek milyen minőségben élnek egy térségben, egy városban vagy egy településen" - tette hozzá.
 
A NAV vezetője szerint egyébként Magyarországon nem drága az üzemanyag, és a jövedéki adóját sem kell csökkenteni.
 
Az MSZP szerint a fideszes politikusnak azt kellene elintéznie, hogy ne csak a választókerületében, hanem az egész országban csökkenjen az üzemanyag ára.
 
A DK szerint Tállai András közbenjárása torzította a piacot, ezért az Európai Bizottsághoz fordulnak. Az LMP pedig feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.  
 
hvg.hu