Tállai András: Nyékládháza is részesült az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatok támogatásából

2016.12.02 19:33

A kormány összességében 50 milliárd forintot juttat mindazon önkormányzatoknak fejlesztésekre, amelyek az elmúlt években nem adósodtak el, és ezért nem részesültek az adósságkonszolidációban – mondta Tállai András Nyékládházán pénteken.

https://nullker.hu/wp-content/uploads/2015/07/123530_Tallai_Andras2_MTI.jpg

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ezt a pénzt csak fejlesztésre lehet költeni, bérre, jutalomra nem.

Közölte: Hajdúszoboszló kapta az ilyen címen kiutalt legtöbb pénzt, 400 millió forintot, Nyékládháza két részletben 181-181 millió forint kapott.

https://www.eszak.hu/2016/06/unnepi-koszontofoto-adam-janos-500x339.jpg

Urbán Sándorné (független) a város polgármestere azt mondta: ebből a pénzből egyebek mellett a művelődési házat, az iskola konyhájának épületét, a polgármesteri hivatalt és utakat újítottak fel, mindezt saját erőből nehezen tudták volna megvalósítani. A most kapott pénzből elsősorban a település úthálózatát újítják meg – tette hozzá, megjegyezve, a kormánytól most és a korábban kapott pénz összességében a város költségvetésének felét teszi ki.

Tállai András emlékeztetett: a 3200 magyar önkormányzat túlnyomó többsége, mintegy kétezer település adósodott el, ezért döntött úgy a kormány és az Országgyűlés, hogy konszolidálja az önkormányzatokat, átvállalja adósságukat, ugyanakkor támogatja azokat, amelyek nem adósodtak el.

mti.hu