Táncos kavalkád volt a Zemplénben

2019.09.02 18:46

A televíziózás legfontosabb estéje ismerős arcokat, újoncsikereket is hozott.

Valódi nemzetközi kavalkád volt Zemplénben

 

A XXIX. Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivált rendezték meg a napokban Sátoraljaújhelyen.
 
Több földrész
 
Igazán változatos mezőnyt sikerült idén is Sátoraljaújhelyre csábítani, hiszen a nemzetköziséget ezúttal is több földrész képviselte. Jelesül megjelent a táncosok képviseletében Zemplénben Algéria, Görögország, Grúzia, Lengyelország, Marokkó, Olaszország, Spanyolország, Szerbia, Törökország. Magyarországot a házigazdák képviselték, de közreműködött egy lengyel mazsorettcsoport, a nagykállói Bürkös zenekar, a sátoraljaújhelyi Dohánygyári Fúvószenekar és a Holdfény mazsorett csoport.
 
lengyelek
 
Tulajdonképpen csábítani sem kell a csoportokat a Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztiválra, hiszen ennek a rendezvénysorozatnak akkora a híre, hogy a szervezők évek óta válogatnak a jelentkezők közül.
 
kozákok
 
Természetesen idén is rengeteg kísérőprogramja volt a fesztiválnak, amelyek közül minden korosztály kiválaszthatta a neki éppen legjobban tetszőt. A táncosok ezúttal sem csupán Újhelyet hódították meg, hanem számos környékbeli településen is felléptek. A négynapos fesztivál minden estéjén koncertekre is várták az érdeklődőket.
 
Valódi nemzetközi kavalkád volt Zemplénben
 
Bánhegyi Gábor
boon.hu