Tanyára csalta, hogy megerőszakoljon egy nőt a 64 éves férfi

2015.02.08 12:10

Vádemelést javasol a rendőrség egy 64 férfi ellen, aki tavaly októberben próbált megerőszakolni egy nőt Dabason - írta a police.hu.

A támadó kitalált indokkal csalta tanyájára ismerősét, ahol közösülést kezdeményezett a nővel. Amikor az áldozat elutasította, a férfi előhúzott egy fegyvert és azzal fenyegette meg, hogy lábon lövi, ha nem engedelmeskedik. A nő megpróbált elmenekülni, ám támadója útját állta, így dulakodni kezdtek. Végül sikerült kijutnia az udvarra, az idős ember ekkor leadott egy lövést felé, de nem találta el. A nő az erdőbe menekült és elbújt, majd értesítette a rendőrséget.

A rendőrök otthonában állították elő a férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók házkutatást tartottak a gyanúsítottnál, két fegyvert találták meg, amelyeket lefoglaltak.

Az igazságügyi szakértő időközben kiderítette, egyik fegyver sem volt hamisítvány, és a férfinak nem volt engedélye a tartásukra. A nyomozás során az is kiderült, hogy a fegyvert, amellyel a nőt fenyegette, egy 56 éves ismerősétől kapta, így őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

police.hu