Tao-pénzeken balhézott össze Lázár és Márki-Zay

2018.06.23 14:36

Alig egy hetet tartott Hódmezővásárhely független polgármesterének és a térség fideszes országgyűlési képviselőjének egyezsége, miszerint felfüggesztik a háborúskodást. A város pénteki közgyűlésén ugyanis Lázár János alkalmatlannak nevezte a város vezetésére Márki-Zay Pétert.

 
Lázár János                                                                     Márki-Zay Péter
 
 
A konfliktus ezúttal a tao-pénzek kapcsán alakult ki: a kormányközeli Délmagyar.hu tudósítása szerint a közgyűlésen Lázár kijelentette:
 
Márki-Zay Péter polgármester, ha felelősséggel járt volna el, a tao-pénzekről egyeztetett volna Fekete Ferenc sporttanácsnokkal, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnökével. Nem tette, felelőtlen volt, és felelőtlen ember alkalmatlan a város vezetésére.
 
korábbi felvétel
 
Az ügy hátterében Fekete Ferenc lemondása áll, aki azért állt fel sporttanácsnoki és sportalapítványi elnöki székéből, mert a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány még nem kapta meg a közgyűlés által már megszavazott 60 millió forintot, amellyel klubokat támogathatna.
 
Márki-Zay szerint ez a kifizetés azért nem történt meg, mert a város amúgy is rengeteg adóssággal rendelkezik, és nincs most erre fordítható forrás. Ám amint lesz, az alapítvány megkapja a neki megszavazott összeget.
 
Lázárék azzal is vádolják a februárban megválasztott független polgármestert, hogy korrupcióval vádolja a tao-programban résztvevő vállalkozásokat.
 
Nemcsak helyi, országos vállalkozásokat győztünk meg arról, hogy társasági adójukkal támogassák a vásárhelyi sportot. Nem kellett volna korrupcióval vádolni őket. Ezután egy fillért sem adnak majd
 
– mondta Lázár, és bocsánatkérésre szólította fel Márki-Zayt.
 
A polgármester tagadta a vádakat, mire a notórius ellenzőjeként elhíresült Szabó Bálint ügyvéd asztalára tett egy kinyomtatott közösségi médiás kommentet, amelyben Márki-Zay videósa korrupcióval vádol taózó vállalkozásokat.
 
A polgármester arra is rámutatott, hogy ha ezentúl a város tényleg nem kap tao-pénzeket, akkor tudható, hogy ki áll emögött. Feltehetően itt Lázár János aknamunkájára utalt Márki-Zay.
 
merce.hu/ delmagyar.hu/ index.hu