Tartós élelmiszert és tisztítószereket oszt Miskolcon a Máltai Szeretetszolgálat

2020.05.15 06:24

A járvány miatt nehéz helyzetbe került embereken, családokon segít a Máltai Szeretetszolgálat. Az Észak-magyarországi régióban 600, ebből Miskolcon 200 darab tízkilós csomagot osztanak ki – ezek tartós élelmiszereket és tisztítószereket is tartalmaznak.

 
Az első útjuk Lyukóvölgybe vezetett. A csomagokat a járványügyi előírások miatt néhány napig nem lehet kibontani. Az adomány nagy segítség a családoknak: a dobozokba tizenháromféle tartós élelmiszer, például keksz, tészta, liszt, cukor és olaj is került. Ezen kívül tisztítószereket is pakoltak a csomagokba, amiket május végéig oszt ki a Máltai Szeretetszolgálat.
 
– Halmozottan hátrányos helyzetű családokról beszélünk; van köztük olyan, aki a járványhelyzet miatt vesztette el az állását, és így még nehezebb helyzetbe kerültek – mondta el a Miskolc Televíziónak Csehely Tamás regionális ügyvezető. De ismerünk olyanokat is, akik a hajléktalanság szélén táncolnak. Próbáljuk őket is segíteni a csomagokkal, hogy ezt a néhány napot, hetet át tudják vészelni.
 
 
Csütörtökön mintegy 30 adomány ért célba Miskolcon. Lyukóvölgyön kívül Perecesen és a belvárosban is jártak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.
 
minap.hu