Táskáját akarták elvenni, eltört az idős nő karja

2014.12.15 06:22

Egy Kisvárdán hazafelé tartó 64 éves nő táskáját próbálta kitépni kezéből az utcán egy fiatal 2014. december 12-én 17 óra körüli időben.

Az asszony elesett, de táskáját nem engedte, így a támadó zsákmány nélkül menekült el. A hölgy csak másnap fordult orvoshoz, ekkor derült ki, hogy a rántástól eltört a karja. A rendőrség is csak ekkor értesült a bűncselekményről. A Kisvárdai Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként még aznap, december 13-án azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 19 éves gemzsei lakost. A beszerzett információk szerint a fiatalember Tornyospálcán, ismerőseinél tartózkodott. A körzeti megbízottak ellenőrizték a lakást. A gyanúsított a fürdőszobában a fal mellé állított ágy mögött rejtőzött, majd menekülni próbált, amikor a rendőrök megtalálták. Az egyenruhások elfogták R. Tibort, előállították a Kisvárdai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A rablás bűntett kísérletével gyanúsított fiatal beismerő vallomást tett. Elmondása szerint cselekménye után pár perccel visszament az idős sértetthez, hogy felsegítse, de az asszony elzavarta.

Ebben az esetben a rendőrök a bűncselekmény másnapján tett feljelentést követően elfogták a gyanúsítottat. A mindenkori felderítés hatékonysága érdekében a rendőrség kéri, ha bárki bűncselekmény áldozatává válik (esetleg szemtanúja lesz), azonnal hívja a 107-es vagy 112-es segélyhívók bármelyikét!

police.hu