Tavaszias hangulatú csütörtök

2015.11.11 21:38

Csütörtökön is enyhe, kissé szeles, tavaszi hangulatú időre van kilátás. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, tartósabb ködfoltok legfeljebb az északkeleti határ mentén lehetnek. Itt hűvösebb lehet az idő, máshol 16-21 fokra készülhetünk. Az ország északi felén napközben megélénkül a nyugatias szél - írja az Időkép.

Pénteken főként az északkeleti országrészben maradhat meg tartósan a hajnali órákra képződő köd, máshol kisüt a nap. Északnyugaton megélénkülhet a szél. A napos tájakon 12-17 fokot mérhetünk, a ködös területeken marad 10 fok alatt a hőmérséklet.

Szombatra egy hidegfront hoz erős, viharos északnyugati szelet, jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani, délután 10-15 fok várható. Kisebb záporok legfeljebb északkeleten és délnyugaton alakulhatnak ki.

Vasárnap kezdetben délen lehet némi napsütés, északnyugat felől azonban megvastagszik a felhőzet, és az ország északi, északkeleti felén esőre is számítani kell. Élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban 0-6, délután 8-14 fokot mérhetünk.

idokep.hu