Taxival ment a pénzért az unokázós csaló

2019.08.03 09:33

A 28 éves budapesti nő biztosítási ügyintézőnek, vagy futárnak adta ki magát, hogy megtévessze az időseket.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” nyomozócsoport kollégái elfogták azt a 28 éves nőt, aki biztosítási ügyintézőnek, vagy éppen futárnak adta ki magát, hogy megtévessze az idős személyeket, és pénzt csaljon ki tőlük – írja a police.hu.
 
A budapesti L. Csilla június 27. és augusztus 1. között „unokázós” csalásokat követett el, ő volt a futár. A nő eddig ismeretlen társa – öt alkalommal –
 
idős személyeket hívott fel azzal a történettel, hogy unokája balesetet okozott, és mivel előtte alkoholt fogyasztott, bevitték a rendőrségre, de ha kifizeti az okozott kárt a biztosítónak, akkor kiengedik, és nem indítanak eljárást ellene.
 
Ezután az idős sértettek a megtakarított pénzüket, vagy ékszereiket borítékban átadták a taxival érkező L. Csillának, aki futárként, vagy biztosítási ügyintézőként mutatkozott be.
 
A BRFK „unokázós” nyomozócsoportja 2019. augusztus 1-jén délután Budapest XII. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasornál
 
elfogta L. Csillát és társát, az 50 éves budapesti N. Lászlót, aki az intézkedést megelőzően taxival vitte a nőt egy pénzátvételre.
 
A rendőrök a nőnél megtalálták azt az egymillió forintot, amit aznap csalt ki egy idős asszonytól és azt vissza is adták a sértettnek.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói – őrizetbe vételük mellett – N. Lászlót egy rendbeli, L. Csillát öt rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során a nő további hét bűncselekmény elkövetését ismerte el.​
 
police.hu / nepszava.hu