Tél prolongálva, + 10 fok is lehet hétvégén

2015.12.10 16:05

A következő napokban sem várható nagy változás az időjárásban, a leghidegebb órákban lehetnek ugyan mínuszok, és néhol napközben is csak pár fokot melegszik a levegő, de több helyen akár 10 Celsius-fok is lehet a hétvégén.

Pénteken főként északnyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt többnyire erősen felhős, párás marad az idő. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol lehet szitálás. Hajnalban - 3, + 3-, napközben  + 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombatra virradó éjjel elsősorban a kevésbé felhős dél-dunántúli és a dél-alföldi régióban képződik köd, ami napközben lassan oszlik fel. A felhősebb északkeleti megyékben egy-egy zápor kialakulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plus 2 fok között valószínű. Napközben plusz 4-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, délelőtt több, délutántól egyre kevesebb felhővel. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok várhatóan plusz 4-10 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.