Telefonon mentette meg egy öngyilkosságot fontolgató nő életét a kazincbarcikai rendőr

2020.01.15 12:02

December elején úgy döntött egy 41 éves kazincbarcikai nő, hogy véget vet az életének.

 

Késsel a kezében lépett ki az otthonából, majd indult el; ezt látva az édesanyja kétségbeesetten hívta fel a rendőrséget segítségért. A telefont a szűkszavúságáról ismert Csák Attila főtörzszázslós vette fel, aki a tevékenységirányítási központ (TIK) ügyeletese.
 
„Elkeseredett, elutasító hangnemben közölte, hogy végső döntésre jutott. Egyfajta ultimátumot is intézett hozzám: ha rendőrt lát, vagy újra keressük egy magántelefonszámról, azonnal felvágja az ereit. Letettük, de nem hagyhattam annyiban” – árulta el a zsaru magazinnak a főtörzszázslós, aki főnöke engedélyével saját telefonszámán hívta fel újra az önveszélyes nőt.
 
„Először nem árulta el, mi váltotta ki belőle az öngyilkosság gondolatát, később annyit mondott: sokan meghaltak mostanában körülötte, nagyon rossz lelkiállapotban van. Elmondta, hogy megsebezte a kezét és levette a kabátját: vagy a kivérzés, vagy a hideg fog végezni vele” – folytatta a drámai történet elmesélését Csák Attila.
 
Minél hosszabban beszélgettek, a nő annál inkább hallgatott az ügyeletesre, akinek végül sikerült lebeszélnie a végzetes tettről. Ám időközben besötétedett, a nő pedig nem tudta elmondani, hol van, illetve meddig jutott el a vadonban, így a kutatócsapat – amelyet szintén Csák Attila irányított – sokáig egyáltalán nem találta a nyomát Sajókaza és Kazincbarcika között.
 
„Közben arra panaszkodott, hogy már nem bírja fogni a telefont, s ekkor megegyeztünk, hogy öt percre letesszük. Izgultam, hogy ismét felvegye, szerencsére, így történt. Vízfelületet látott, ez lett végül a támpont, a Sajó túlpartján vették észre a kutatók. Egy egység azonnal elindult érte befűtött autóval, mivel ekkor már erősen panaszkodott a hidegre. Csuklóján egy hámsérülés volt, amit magának okozott, ezért Sajókazán már a mentő várta, amely beszállította a kórházba” – fejezte be a sikeres mentőakció történetét a hős főtörzszászlós.
 
Ha segítség kell
 
Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!
 
blikk.hu