Telepfelszámolás Miskolcon: nyolcvan lakást bontanak el a Számozott utcákban!

2017.03.27 12:53

Újabb 80 romos lakást bontanak el Miskolcon, a Kilencedik, Tizedik és Tizenegyedik utcában. A munkát hétfőn délelőtt kezdték meg, Hubay György, a városi Rendészeti Bizottság elnöke a helyszínen nyilatkozva elmondta: a lakosság részéről elsöprő támogatást élvező telepfelszámolási programot nem csupán közbiztonsági, hanem közegészségügyi és gyermekvédelmi szempontok is indokolják.

szamozott_utcak_bontas_170327_ja_17.jpg

fotó: Juhász Ákos

A Számozott utcákban folytatódik a miskolci nyomortelep-felszámolási program. A 11 utcában található mintegy 270 lakásból csaknem harmincat már teljesen elbontottak. Hétfőn délelőtt megkezdték a Kilencedik, Tizedik és Tizenegyedik utcá bontását is, mint megtudtuk, újabb 80 romos lakás felszámolása történik meg.

– A miskolci városvezetés elkötelezetten, körültekintően és tervszerűen jár el a nyomortelepek felszámolásánál – nyilatkozta a helyszínen Hubay György önkormányzati képviselő, a város Rendészeti Bizottságának elnöke. – Pontosan tudjuk, hogy a miskolci példáról országszerte sokat és sokan beszéltek. Szeretném hangsúlyozni, hogy a városvezetés a legmesszebbmenőkig jogszerűen jár el a kérdésben!

szamozott_utcak_bontas_170327_ja_43.jpg

A bizottsági elnök külön megemlítette a szociális kérdéseket. Mint elmondta, a Máltai Szeretetszolgálattal kötött szerződés értelmében közösen dolgoznak a helyzet megoldásán. – Fontos, hogy mindenki megértse: a nyomortelep-felszámolás – amit a jövőben is ütemterv szerint végzünk – nem csupán  közbiztonsági, hanem közegészségügyi és gyermekvédelmi kérdés is – hangsúlyozta Hubay György.

szamozott_utcak_bontas_170327_ja_35.jpg

A Számozott utcák teljes területe meghaladja a 117 ezer négyzetmétert, a mostani bontási munkák ennek csaknem egyharmadát érintik. A tervek szerint alig két hét alatt végeznek a bontással a három utcában.

A nyomortelepek felszámolását 2014-ben kezdte el Miskolc önkormányzata. A feladat megoldásában – mint ismert – 35 ezer miskolci támogatta aláírásával a városvezetést. A város több pontján közel száz, a Számozott utcákban találhatóakhoz hasonlóan romos épületet bontottak már el, többek között a Békeszállón, az Álmos utcában, a Bábonyi bércen, a Szondi telepen, de a Búza tér környékén is.

szamozott_utcak_bontas_170327_ja_73.jpgminap.hu