Teljesen új piactér szolgálja a tolcsvaiakat

2020.05.12 10:27

Az új létesítmény nemcsak a tolcsvaiaknak, de a környező települések lakóinak is előnyére válik.

Csoma Ernő (balra) és dr. Hörcsik Richárd az avatón

 

Átadták az új piacteret Tolcsván, a beruházásra egy 80 millió forintos nyertes pályázat adott lehetőséget a tokaj-hegyaljai település önkormányzatának.
 
Fontos elem
 
Csoma Ernő polgármester az átadásra szervezett ünnepségen elmondta: a gazdaság újraindításából a saját eszközeikkel szeretnék kivenni a részüket. Ennek egyik fontos eleme az új piac kialakítása, ahol a helyi és környékbeli termelők, árusok megfelelő körülmények között értékesíthetik árucikkeiket, a vásárlók pedig friss, többségében helyi termelőktől származó palántákat, zöldségeket, gyümölcsöket és más termékeket szerezhetnek be. 
 
Hozzátette: Tolcsva mindig fontos kereskedelmi központ volt a térségben, amit a település címere is igazol. Cikkünk elkészültéig három piacnapot tartottak a felújított területen, a polgármester beszámolója szerint nagyon sokan használták ki az új lehetőséget a bevásárlásra a járványügyi szabályok betartása mellett. 
 
Az új létesítmény nemcsak a tolcsvaiaknak, de a környező települések lakóinak is előnyére válik – tette hozzá. 
 
A polgármester kiemelte: a korábban piacépítésre kijelölt terület nem volt alkalmas építkezésre, ezért a pályázati pénz egy részét ingatlanvásárlásra kellett fordítaniuk, de így is sikerült elérniük, hogy a piac a település központjában legyen.
 
Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő örvendetesnek nevezte, hogy a hónapokkal ezelőtt kialakult járványhelyzet megfelelő kezelése után a piacok feltételekkel bár, de újra kinyithatnak. 
 
Tolcsván ez külön öröm, hiszen teljesen új, európai színvonalú környezetben működhet a helyi kereskedelem egyik legfontosabb színtere – mondta. 
 
A honatya kiemelte a piac közösségépítő szerepét is, ahol a csütörtöki és szombati piacnapokon azok az emberek is találkoznak egymással, akiket a hétköznapok más irányba szólítanak.
 
Bódisz Attila
boon.hu