Teltházas Luxemburg grófja a Salkaházi programban

2019.09.23 16:17

A hétvégén a Salkaházi program keretében a miskolci nyugdíjasok a Miskolci Nemzeti Színházban a Luxemburg grófja című előadást nézhették meg. 

 
A Miskolci Nemzeti Színház a 196. évadját szeptember 20-án, a Luxemburg grófja című Lehár Ferenc-operettel indította. A szerző legmulatságosabb operettjét ezúttal Rusznyák Gábor vitte színre, Eperjesi Erikával, Gáspár Tiborral és Harsányi Attilával a főszerepekben. Tavaly A Cirkuszhercegnőben nyújtott fergeteges alakítása után Harsányi Attila ezúttal René, a szobrász szerepében lép színpadra, míg Eperjesi Erika Angéle-t, a primadonnát, Gáspár Tibor pedig Báró Bazil Bazilovicsot, Szaharin kormányzóját alakítja. 
 
 
A Salkaházi program keretében a miskolci nyugdíjasok szeptember 21-én és 22-én regisztrációs jeggyel, ingyen nézhették meg a Luxemburg grófja című előadást a színházban. Az újabb teltházas rendezvénnyel ismét bizonyították a miskolci szépkorúak, hogy mennyire összetartó közösség kovácsolódott belőlük az elmúlt években.
 
 
Miskolc önkormányzata öt éve indította el a Salkaházi Sára Programot a város nyugdíjasai számára, mely az évi 10 ezer forintos támogatás mellett évről évre egyre gazdagabb programot  - színházi előadásokat, kisvonatozásokat, szüreti mulatságot, retro bulikat - kínál egész évben. A Salkaházi közösségnek több mint 35 ezer tagja van már. Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje programjában vállalja, hogy a rendszeres évi 10 ezer forint támogatás mellé, plusz ötezer forint prémiumot kapnak idén a Salkaházi Programban résztvevő nyugdíjasok.  
 
minap.hu