Templomban támadt a sértettre

2017.09.22 17:07

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2017. október 22-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Egy éjszaka a Minoritában Miskolcon
 
A sértett 2017. szeptember 20-án, a kora délutáni órákban a Miskolc, Kelemen Didák utca 3. szám alatt lévő Minorita Templomban tartózkodott, táskáját őrizetlenül hagyta. Ezt a gyanúsított észrevette és a táskából kivette az idős asszony mobiltelefonját, valamint 1.000.- forint készpénzét, majd a telefont azonnal átadta a vele lévő kiskorú gyermekének. A sértett megpróbálta visszaszerezni az értékeit, azonban a gyanúsított az elvett dolgok megtartása érdekében ököllel fejen ütötte a sértettet, majd fiával együtt futva távozott a helyszínről.
 
A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsított többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.
 
A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.
 
birosag.hu