Tényleg kivonul a Tesco Magyarországról? Akár még ez is lehet

2015.09.11 08:49

Lapértesülések szerint heteken belül eladhatják a a Tesco közép-kelet-európai hálózatát. A hírek szerint az amerikai Wal-Mart áruházlánc vásárolhatja meg a boltokat.

Szlovákiai lapértesülések gyakorlatilag tényként kezelik, hogy egy hónapon belül hivatalosan is eladóvá válik a Tesco közép-kelet-európai hálózata. A Hospodárske noviny című lap szerint az egyik lehetséges felvásárló az amerikai Wal-Mart áruházlánc.

A lap értesülései szerint a Tesco egy hónapon belül nemzetközi pályázatot ír ki egész közép-európai hálózatára, tehát nemcsak a szlovákiai, hanem a csehországi, lengyelországi és magyarországi áruházakra is.

A Wal-Mart a maga 2 millió dolgozójával a világ legnagyobb üzletláncának számít, de hálózatában Európa még egyelőre "fehér folt", egyedül a brit piacon van jelen az amerikai áruházlánc.

A Tesco 95 éves története alatt nem volt még ilyen súlyos a helyzet a cégnél. A Tesco rosszul áll a tőzsdéken, és könyvelési botrány sújtották a céget, miközben a hazai piacán a diszkont láncok szépen lassan elszívják a vásárlóit. Az elmúlt hónapokban több vezető, köztük a vezérigazgató is távozásra kényszerült. A napokban azt jelentették be, hogy kivonulnak Dél-Koreából.

penzcentrum.hu