Térfigyelővel vadásztak Miskolcon a rendészek

2019.03.12 14:53

Ezentúl mindenhol látni fogják a szabálysértőket a városban.

 
Miskolcon a közterületi kamerákon keresztül szúrtak ki a rendészek bűncselekményeket. Egy együttműködés eredményeként azonban ezentúl rendőrök is beülnek a monitorok elé, hogy elcsíphessék a szabálysértő autósokat! 
 
A közlekedés biztonságát támogató közös kezdeményezést indított útjára ugyanis a Miskolci Rendőrkapitányság és a Miskolci Önkormányzati Rendészet. A program a városban rendszeresített térfigyelő kamerákra és a rendőrjárőrök azonnali intézkedésére alapoz.
 
A biztonságos közúti közlekedés megerősítését szolgáló akció első alkalmán a térfigyelő központban rendészek és rendőrök közösen figyelték a városban pásztázó kamerák felvételeit. A szabálysértésekről továbbított információk alapján a járőrök azonnal ki tudták szűrni a forgalomból a szabályok ellen vétőket.
 
A 13 órától 17 óráig tartó ellenőrzésen a kamerafelvételek alapján három járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a Kiss Tábornok úton. Két járművezető nem adott elsőbbséget a gyalog­átkelőhelyen közlekedő gyalogosoknak. A két sofőrt a hatóság helyszínbírsággal sújtotta, és 6-6 közúti közlekedési előéleti „büntető” pontot kapott. A harmadik jármű vezetője nem megfelelő sebességgel közelítette meg a gyalogátkelőhelyet, így őt helyszínbírsággal büntették a járőrök. A közlekedők, így az autósok és a gyalogosok is számíthatnak a közös akcióra a közeljövőben is.
 
boon.hu