Térképről sorolja, hogy hol fosztogatott

2015.01.13 05:35

Miskolc — Ilyen se volt még a magyar kriminalisztikában! Térképet kért kihallgatására Cs. Richárd (37), a viszkis rabló utódja, aki eddig már 35 rablást vallott be – a Viszkis „csak” 30 rablást követett el –, de még valószínűleg újabbak is eszébe fognak jutni - tudta meg a Blikk.

Információink szerint azért kell neki a részletes Budapest-térkép, mert már elfelejtette, hogy az elmúlt kilenc évben milyen üzleteket és bankokat támadott meg. Ám nemcsak térképet kért a csúcsot dönt rabló, hanem a Déli pályaudvar csomagmegőrzőjéből előkerült tárgyait is. Azt reméli ezektől, hogy amennyiben meglátja őket, felelevenednek a rablások részletei, amelyeket az elkövetések után papírra is vetett. Mint azt megtudtuk, a nyomozók a csomagmegőrzőben megtalálták Cs. Richárd jegyzeteit is, amit a rabló speciális rövidítésekkel, mintegy rejtjelezve írt, így a rendőrök nem nagyon boldogulnak az értelmezésével. A naplót ígérete szerint Cs. Richárd a következő kihallgatásán kikódolja majd.

A sorozatrabló, mellesleg családapa, azonban nem csak a napló megfejtésével segít, hiszen tanácsokkal is ellátta a zsarukat, például hogy milyen kapuval kellene felszerelni a bankokat, hogy megakadályozzák a bankrablásokat. Érzékeltetésül egy zsákutcába jutott akcióját említette. Eszébe jutott, hogy 2009 őszén a Béke úton lévő takarékszövetkezetet akarta kirabolni. Ott azonban zsiliprendszer volt, és nemes egyszerűséggel nem engedték be. Ezt a bűncselekményt például azért felejtette el eddig, mert nem vitt el pénzt.

– Ügyfelem további bűncselekményekről is beszél majd, hiszen az a cél, hogy az összes általa elkövetett rablást fel tudja deríteni a rendőrség. A térképes kihallgatás nagy valószínűséggel a napokban lesz – mondta Lichy József ügyvéd.

Cs. Richárd évekkel ezelőtt kapott rá a bankrablás ízére, adrenalinfüggő lett, és legutóbbi, miskolci támadásánál bukott le, amikor egy nő ügyfél letépte róla a csuklyáját. Eddig 35 rablást vallott be, 26 bankot és 9 egyéb más üzletet rabolt ki. Egyelőre megbecsülni sem lehet, mennyi pénzt zsákmányolt az évek alatt az immár csúcstartó rabló.

blikk.hu