Tetőket szaggatott és fákat döntött a vihar Szabolcsban

2015.04.01 21:20

A viharos szél miatt három óra alatt harmincegy segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére szerdán napközben - közölte a szervezet szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre tájékoztatása szerint tizenegy esetben útra dőlt fa eltávolításhoz vonultak a megye tűzoltói, három esetben épület tetőszerkezetét bontotta meg a szél, kerítésre esett egy reklámtábla, illetve nagyméretű fák borultak épületekre.
   
A legtöbb beavatkozás Nyíregyházán és környékén volt, de Szakolyban, Tiszavasváriban, Tiszaeszláron, Csengerben, Újfehértón, valamint Ibrányban és Tiszabercelen is adott feladatot a tűzoltóknak a viharkárok felszámolása - mondta a szóvivő.
   
Kemecsén a Móricz Zsigmond utcában nagyméretű fa szakított el villanyvezetéket, a helyreállításig egy órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. Ibrányban az állattartó telep tetőszerkezetét bontotta meg az orkánerejű szél, Újfehértón kútgém dőlt az úttestre, Nyíregyházán pedig két betonvillanyoszlopot tört ketté a szél.
   
A szóvivő megjegyezte, nehezítette a kárfelszámolásokat, hogy a havazás miatt több esetben megnőtt a vonulási idő, elsősorban Kisvárda és Mátészalka térségében. Senki sem sérült meg.

mti.hu