Tévés reklámkampányt indított a kormány az Erzsébet-utalványokról

2017.12.04 10:41

Nagyon rámennek arra, hogy biztos minden nyugdíjas értesüljön a karácsonyi ajándékáról.

Ez a felvétel még az elmúlt évi kampányból való...

 

Indul az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós felvilágosító kampány hétfőn - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten. Az egyhetes kampány célja, hogy tájékoztassa a nyugdíjasokat a 10 ezer forintos utalványok átvételével, felhasználásával kapcsolatos tudnivalókról.
 
A hétfőn kezdődő egyhetes kampány közszolgálati és kereskedelmi televíziókban egyaránt látható lesz, azokban a műsorsávokban, amelyeket a leggyakrabban néznek a nyugdíjasok. Akinek kérdése van az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, a 18-18-as telefonszámon kaphat felvilágosítást.
 
A kiszállítandó utalványokat a hétvégén még nagyban gyártották, de akkor már a finishben voltak. A küldemények kézbesítése így már elkezdődhetett, a nyugdíjasok karácsonyi ajándékát a Magyar Posta alkalmazottai viszik ki. Az utalványokkal hideg és meleg ételt egyaránt lehet vásárolni. Matrica jelzi azokat a boltokat, vendéglőket, amelyekben felhasználhatók, összesen 60 ezer helyet. Az utalványok jövő év végéig használhatók fel.
 
mti.hu