Tiborcz István 215 milliós támogatást kapott Brüsszeltől

2021.01.14 17:04

Orbán Viktor veje nem először profitál egy uniós pályázaton.

Korábbi felvétel

 

A 32. leggazdagabb magyarként rangsorolt Tiborcz István összesen mintegy 215 millió forintnyi, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból. A teljes egészében uniós pénzből megvalósítani kívánt projekt leírása alapján a miniszterelnök veje a támogatást erdők telepítésére kapta, amit valahol a közép-magyarországi régióban végezhet el.
 
A 24.hu megkereste magát az érintettet is, de az nem árulta el a portálnak, hogy pontosan hol és milyen erdőt fog telepíteni. Irodája azonban azt elárulta, hogy az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. Olyan területeken fognak dolgozni, amelyek erőteljesen erodáltak, mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.
 
Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozása"
 
- fogalmaztak.
 
A portál emlékeztetett: nem ez az első alkalom, hogy Tiborcz István uniós pénzt nyer el, legutóbb mintegy 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást kapott. Érdekes, hogy mindeközben a fideszes kommunikációban előszeretettel hibáztatják az Európai Uniót szinte mindenért. Mint korábban megírtuk, a minap Kósa Lajos az oltások miatt szólta le Brüsszelt, de Orbán Viktor is ecsetelte már, milyen előnyökkel járna az EU-n kívüli élet. 
 
nepszava.hu