Tiltakoznak a hivatali dolgozók: Lázár megpróbálja csitítani a kedélyeket

2016.12.05 11:10

Konzultációra hívta Lázár János Boros Péternét, miután a sajtóban is megjelent, hogy tiltakoznak a járási hivatalokban dolgozók, amiért nekik kell kivinni a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy karácsonyig minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt. A kézbesítéssel kapcsolatban az a döntés született, hogy a Posta helyett a kormányhivatalok munkatársainak kell kivinniük az utalványokat.

Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke az ATV-nek elmondta, hogy még soha nem tapasztalt ilyen mértékű elutasítást, az ország minden pontjáról kap telefonokat, leveleket. Hozzátette az alkalmazottak még azt sem tudják, hogy munkaidőben vagy utána kell kézbesíteni az utalványokat.

boros péterné

Boros Péterné

A kialakult kaotikus állapotok miatt döntött úgy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy tisztázni kell a helyzetet az illetékes szakszervezeti vezetővel. A ma délre tervezett megbeszélésen tisztázni fognak minden olyan kérdést, amelyek az elmúlt napokban merültek fel – derül ki az MTI-hez eljuttatott miniszterelnökségi közleményből.

atv.hu