Tizennyolcadszorra is Körömi Rákóczi Fesztivál és Falunap

2016.05.29 10:34

Ha május vége, akkor Körömben, a Sajó-menti kistelepülésen lassan már két évtizede hagyomány, hogy megrendezik XVIII. Körömi Rákóczi Fesztivált és Falunapot. Nagy szerepe van ebben vitéz Tóth Tibor polgármesternek, aki nagy energiákat helyez a nagy fejedelem körüli hagyományok megőrzésére és arra, hogy ezzel hírnevet vívjon ki településének. A programok esztendőről esztendőre színesebbek és színvonalasabbak lettek.

Tizennyolcadszorra is Körömi Rákóczi Fesztivál és Falunap

fotó: Ádám János

Így volt ez az idei XVIII. Körömi Rákóczi Fesztivál alkalmával is, amelyet szombaton a templom téri gyülekező indított el, ezt követően az egybegyűltek a Rákóczi Emlékparkig vonultak, ahola vitéz Tóth Tibor polgármester nyitotta meg az ünnepnapot. Méltató szavakat mondott Tállai András országgyűlési képviselő és dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke. Hagyomány már a Rákóczi-emlékmű megkoszorúzása is, amely ezúttal sem maradt el.

A délután – részben a falunap keretében is – a kultúráé és a szórakozásé volt – többek között az Operett Miskolcz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Egyesület, a Körömi Antall József Napköziotthonos Óvoda, a Zsérci Summás Énekegyüttes, a Rákóczifalvai Hagyományőrző Daloskör és Nyugdíjas Klub, a Girincsi Nyugdíjas Dalkör, az Őszirózsa Népdalkör, a Felsődobszai Asszonykórus vagy a Romano Teatro jóvoltából.

Az est fénypontjának számított Fehérvári Gábor Alfréd, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevőjének koncertje. Tóth Tibor polgármester minden évben elmondhatja, hogy a rendezvény a környező és távolabbi településeken is nagy sikert aratott. A programok iránt érdeklődők száma meghaladta az ezer főt. És ez így volt az idei fesztivál alkalmával is.

boon.hu