Több mint 110 ingatlant ellenőrzött a Varga hegy és Csermőke környékén a Miskolci Önkormányzati Rendészet

2015.08.13 18:19

A területen általában az állattartással, az illegális szemétlerakással és az illegális beköltözéssel van probléma, de a közterület felügyeleti és rendészeti vezető szerint már érzékelhető a változás.

Több helyen hiányzott a lakcímkártya, összesen hat ilyen esettel találkoztak csütörtök délelőtt a rendészek. A razziát a Varga hegy és a Csermőke környékén tartották.

Az egyik visszatérő probléma, hogy sokan nem oltják be a kutyájukat. De a környéken lakók az illegális beköltözőkre és a szemétlerakásra is panaszkodnak.

     „ A szemeteket kidobálják, szatyorral jönnek kocsival, ledobálják, én hiába kiabálok. Elmennek ugye kocsival, nem mehetek utánuk. „ – mondta Magyar Dezsőné

Nem mindenki volt otthon ma reggel. A rendészek több mint harminc személyt ellenőriztek. Figyelmeztető cédulát raktak egy teherautóra, mert látszott, hogy már régóta nem vezette senki, pedig az utcán nem parkolhatna. A rendészek rendszeresen visszatérnek erre a területre ellenőrizni, és bár probléma még mindig van, de már érzékelhető a változás.

    „Az illegális beköltözések kapcsán már van némi javulás és a szemétszállításnak a szervezettsége is eljut már olyan területekre, ahol eddig nem értesültek arról, hogy van lehetőség a szervezett szemétszállítás igénybevételére. „ – mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület felügyeleti és rendészeti vezetője.

A rendészek a lakók és az ingatlanok ellenőrzése mellett a parlagfűvel fertőzött területeket is figyelték.

minap.hu