Több mint 15 ezren igényeltek eddig betörőriasztó ajtóéket Miskolcon

2015.07.09 20:10

Több mint tizenötezren igényelték a betörőriasztó ajtóéket, amit a Salkaházi Sára program keretén belül juttat el a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a nyugdíjasoknak.

– Ez csak egy eleme annak az elképzelésnek, amit szerettünk volna megvalósítani a városban – mondta Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője. – Több járőr van az utcákon, több kamera figyeli az eseményeket. A tapasztalatok szerint pedig a miskolci nyugdíjasok többsége megértette, hogy a városvezetés olyan ügyként kezeli a közbiztonságot, a lakosok biztonságérzetét, amiben csak együtt, szövetségesként lehet valódi eredményeket felmutatni.

Fotó: Kaderják Csilla

A Salkaházi Sára Programot sikeresnek nevezte Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője.
– Az igényt a betörőriasztó ajtóékekre még csak fél hónapja kezdtük el felmérni és máris több mint tizenötezren jelentkeztek, hogy kérnének – mondta. – A programnak más eleme is ennyire népszerű, hiszen az idősek nagyon szeretik a kulturális rendezvényeket. Azt lehet mondani, hogy komplexitásában elnyerte a miskolciak tetszését a Salkaházi Sára Program.

Ugyanebben a programban kaphatnak személyi riasztókat a nyugdíjasok a polgármestertől. A frakcióvezetők szerint ezek a kis lépések egyetlen nagy előrelépést eredményeznek. Ezt támasztja alá, hogy az elmúlt két évben több mint tizenkét százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

minap.hu