Több mint 6 millió forinttal távozik Éger István az orvoskamarától

2019.12.30 20:08

Háromhavi végkielégítést és 63 nap szabadságmegváltást fizetnek ki az orvoskamara leköszönő elnökének - írja a 24.hu.

Éger István
a Magyar Orvosi Kamara volt elnöke

 

Hibrid kompaktra cserélték a Magyar Orvosi Kamara szolgálati terepjáróját, a csere extra költségekkel nem járt – derül ki a kamara decemberi elnökségi döntéseiről szóló, a Facebookon és a kamara honlapján is elérhető beszámolóból. Kétségkívül nem ez volt a legnagyobb horderejű döntés, amit az új felállású, átláthatóságot hirdető MOK-vezetés az első hónapjában meghozott.
 
A november végén Kincses Gyula személyében új elnököt választott kamara döntött a testületet 16 éven át vezető Éger István végkielégítéséről: „megadtuk, ami a szerződésében rögzítettnek megfelelően jár” – írja a szervezet decemberi munkáját összefoglaló közleményében Álmos Péter alelnök.
 
Az elnökség egyhangú döntése értelmében Éger háromhavi, bruttó 3 240 000 forintos végkielégítéssel köszön el az orvoskamarától. Ezen felül összesen 63 nap szabadságmegváltást is fizetnek neki, ami további 3 402 000 forint.
 
Vagyis összesen 6 642 000 forintot kap búcsúzóul a továbbiakban mentőorvosként dolgozó Éger István.
 
Döntöttek az új elnök, Kincses Gyula béréről is, ami a közalkalmazotti szférában elérhető bérhez igazítva bruttó 680 ezer forint lesz. Így – olvasható a beszámolóban – a félállású alelnök bruttó 300 ezer forintos bérével együtt is alatta maradnak Éger korábbi bruttó 1 080 000 forintos havi juttatásának.
 
A december 4-i elnökségi határozatok jegyzőkönyvéből kiderül az is, hogy a leköszönő Éger búcsúvacsoráját a kamara anyagi támogatásával szerette volna megvalósítani, ezt azonban Kincses Gyuláék leszavazták.
 
atv.hu / 24.hu