Több mint kétezer Mikulás futott Miskolc belvárosában - még a forgalom is megállt

2017.12.06 17:41

Több, mint kétezer Mikulás sapkás fiatal futott ma át Miskolc belvárosán. A villamos- és buszközlekedés is szünetelt a Mikulásfutás idején. Nem csak diákok álltak a rajthoz, a tömegben diósgyőri vezetőedzők is feltűntek.

A hetedik alkalommal megrendezett egészségmegőrző program évről évre egyre népszerűbb. Kovács Attila főszervező elmondása szerint a Rotary-Zip’s Mikulásfutásra idén 2500-nál is többen jelentkeztek, tizenegy középiskolából. Az egészségmegőrzést, testmozgást népszerűsítő programban, a középiskolások mellett rajthoz álltak az idősebb korosztály képviselői is.

mikulasfutas_171206_vcs_15.jpg

A fiatalok közös bemelegítéssel kezdtek, melyet a Cutler Fitness edzője tartott. A jó hangulatról Hollósy András önkormányzati képviselő, a DVTK speakere gondoskodott. Még a futás előtt nyereményjátékon vehettek részt a középiskolások: Mikulás-sapkákba rejtett számok közül húszat sorsoltak ki, amelyek értékes nyereményeket jelentettek.Aztán leállt a villamosforgalom, a rendőrségi autó jelére pedig elkezdődött a verseny. A Mikulásfutás versenyzőinek útja, a Városház térről indulva a Széchenyi és a Kazinczy utcán át vezetett a Hősök terére, majd a Déryné utcán keresztül vissza az Adventi vásár helyszínén értek célba.

mikulasfutas_171206_vcs_24.jpg

A Hősök terén felállított zsűriasztalnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál iskolánként külön-külön urnákba dobnak be. Ezek összeszámlálása alapján hirdették ki a négy legtöbb tallért szerzett iskola nevét. A futók hamar teljesítették a távot, Búza Bence, a Berzeviczy középiskola tanulója futott be elsőként a célba.

 

Fotó: Végh Csaba

A rendezvényen részt vett Bódog Tamás, a DVTK szakmai vezetője, és Stefan Svitek, a DVTK Aluinvent vezetőedzője is. A Hősök terén felállított zsűriasztalnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál iskolánként külön-külön urnákba dobnak be. Ezek összeszámlálása alapján hirdették ki a négy legtöbb tallért szerzett iskola nevét.

mikulasfutas_171206_vcs_28.jpg

Az első négy helyezett Decathlon vásárlási utalványokat és ajándékcsomagokat nyert. A díjakat a helyezett iskolák közösségei kapták, a rendezvény kiemelt támogatója a ZIP`s Brewhouse étterem volt.

minap.hu