Több órás napsütéssel folytatódik a nyári idő

2015.09.15 21:32

Szerdán fátyol- és kisebb gomolyfelhők mellett országszerte több órás napsütésre van kilátás, egy-egy zápor inkább csak hajnalban, reggel alakulhat ki az északi tájakon. Többfelé feltámad a délies szél, nyugaton, északnyugaton viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 13-19, délután 28-34 fok várható.

Csütörtökön sok-sok napsütésre van kilátás, csapadék sehol sem várható. A déli, délnyugati szél erős, a Dunántúlon olykor viharos lehet. Az enyhe hajnalt követően délutánra rekord közeli magasságba, 31 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken is alapvetően napos idő várható, estétől alakulhat ki nyugaton, északnyugaton egy közelgő hidegfront hatására zápor, zivatar. A szél csak időnként élénkül meg. Nyugaton, északnyugaton 25-29, máshol még 30-35 fok várható.

A hidegfront hatására szombaton főként a Dunántúlon, majd estétől a középső tájakon is záporok, zivatarok alakulnak ki, ugyanakkor keleten még napos marad az idő. A Dunántúlon feltámad az északi-északnyugati szél. Ott délután 23-28, a Dunától keletre még 29-34 fok várható.

idokep.hu