Többszörösen nyerhettek, akik örökbe fogadtak

2016.04.30 18:29

Örökbe fogadó napot tartott a Miskolci Állategészségügyi Telep és a Herman Ottó Múzeum. Az újdonsült örökbefogadó gazdik múzeumi belépőjegyet kaptak, és közöttük kisorsoltak három belépőjegyet is a Múzeumok Éjszakájára.

orokbefogado_nap_160430_fkcs_1.jpg

fotó: F. Kaderják Csilla

Kéthetente tart nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telep. A felelősségteljes kutya- és macskatartók számát szeretnék gyarapítani a szervezők a különböző programokkal. Most a Herman Ottó Múzeummal fogtak össze, hogy örökbefogadókat találjanak az állatoknak.

A folyamatos rehabilitációnak és a nyíltnapi látogatók sétáltatás alatti türelmének és kitartásának köszönhetően egyre csökken a nem sétáltatható állataok száma. A látogatói szeretettől láthatóan sokat fejlődtek, és rendkívüli örömet és hálát mutatnak ki minden egyes sétanapon. Van, hogy akár tizenkilenc állatnak is lesz gazdája egy-egy ilyen találkozás alkalmával.

orokbefogado_nap_160430_fkcs_6.jpg

A telepen mintegy hetven kutyus és tíz macska várja szerető gazdáját. Az állatok egészségesek, veszettség ellen be vannak oltva, és mikrochippel látják el őket.

minap.hu