Tomboló kánikula és viharos szél - ez vár ránk a következő napokban

2019.08.25 06:43

Vasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett délután egyre több tájegységünkön alakulhat ki átmeneti jelleggel elszórtan futó zápor, zivatar. A keleties szél időnként feltámadhat, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 29-35 fok várható. Nem lesz front térségünkben - áll az Időkép előrejelzésében.

 

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként jelentősebb mennyiség eshet. A délkeleti, keleti szél helyenként feltámadhat, zivatar környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Meleg marad az idő, 28-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.
 


Kedden a napos idő mellett elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és északon számíthatunk zivatarok kialakulására. Helyenként felélénkül a délkeleti szél. Délután 28-34 fok valószínű.
 
Szerdától csökken a zivatarok száma, néhol nyugaton és az Északi-középhegységben jöhet zápor, zivatar. Sok napsütésre, forró augusztusi napra készülhetünk 29-35 fokos maximumokkal. A főváros térségében és északon élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet.
 
omsz.hu / idokep.hu