Tordai Bence a Parlamentben: CÖFCÖFCÖFCÖFCÖF (+videó)

2018.11.14 17:06

Így reagált arra, hogy a Fidesz megváltoztatná a civilek által gyűjtött adományok után járó források elosztását.

Tordai a Parlamentben: CÖFCÖFCÖFCÖFCÖF – videó
 
Szerdán tárgyalta a parlament a civiltörvény módosítását, melynek során a pénzek elosztásának módját is megváltoztatnák – az allokációért jelenleg a CÖF-öt vezető Csizmadia László felel.
 
Tordai Bence a parlamentben a vita során a pulpitusra fellépvén a következőket mondta: tisztelt képviselők, kedves polgártársak, az Országgyűlés előtt fekvő civiltörvény módosításával a Párbeszéd a következőkre szeretné felhívni a figyelmet:
 
CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF, CÖFCÖFCÖF, CÖF CÖF. És így tovább, Tordai felszólalásában nagyjából egy jó fél percig a CÖF szót ismételgette különböző tagolással, pontosan úgy, mint amikor a Kétfarkú kotkodácsolt a köztévében.
 
Ezután közbeszólt Latorczai János KDNP-s levezető elnök: ön az Országgyűlés jegyzője, ne tegye bohóckodás tárgyáva a parlamentet!
 
Tordai folytatta, mire Latorczai megjegyezte: Képviselő úr, kénytelen vagyok figyelmeztetni, és ha folytatja, a házszabály értelmében ki kell zárnom a mai napi vitából.
 
CÖFCÖFCÖF – zárta szavait Tordai, majd lement a pulpitusról. Az eset az alábbi videón látható:
 

Nem ez az első alkalom, hogy a parlamentben elhallgattatták Tordai Bencét: nemrégiben miniszterelnök helyett pártelnöknek, majd "úgynevezett miniszterelnöknek" hívta a kormányfőt. Németh Szilárdnak pedig azt mondta: maradj csöndben, Szilárd, majd azt is, hogy "hallgass már el".
 
hvg.hu