Törőcsik Mari váratlan bejelentést tett

2016.01.11 13:18

A színésznő a Ripostnak beszélt arról: itt az ideje, hogy visszavegyen a munkatempóból. Szomorú okok állnak visszavonulása hátterében - írja a Ripost.

Egy ideje színházi körökben arról suttognak: a Kossuth-díjas művésznőszervezete már nem bírja a feszített munkatempót, elhatalmasodott rajta betegsége. Súlyos bronchitise után orvosa eltiltotta attól, hogy hosszabb ideig álljon színpadon vagy kamera előtt, így az elmúlt hónapokban már csak rövidebb jelenetekben vállalt szerepet.

A nyolcvanéves Törőcsik Mari kifejtette, miért mondott vissza mostanában annyi fellépést, ráadásul egy váratlan bejelentést is tett.

"Nehezemre esik szembenézni a ténnyel: túl sokat vállaltam az utóbbi időben munka terén. Beteg és idős vagyok, többször menekültem már meg a halál torkából, tulajdonképpen örülnöm kéne, hogy élek. Nagyon nehéz nemet mondanom bármilyen felkérésre, hiszen az életem a színpad, a közönség. Egészen biztos vagyok benne, hogy engem a munka tart életben. Zsótér Sándor felkért, hogy szerepeljek egy színdarabban, amit pár hónap múlva kezd majd játszani a Nemzeti Színház. Én azonban úgy döntöttem: nem vállalom. Túl megerőltető már nekem egy új darab, bele kell törődnöm, hogy drasztikusan lassítani kell, és örülni az életnek."

riposzt.hu