Törvénnyel fegyelmeznék az állami rendezvények rendbontóit

2016.10.25 15:01

Már készülőben van az a fideszes törvényjavaslat, amely előírja, hogy - mint belügyminisztériumi forrásunk fogalmazott -, "hogyan kell viselkedni az állami rendezvényeken".

fotó: Szergej Markoszov

A módosításon azután kezdtek dolgozni, hogy Orbán Viktor, még ha ez megnyilvánulásain nem látszik is, elégedetlen volt a vasárnapi 56-os Kossuth téri állami rendezvény szervezésével, mert bár az ellene tiltakozók nem juthattak a színpad közelébe, mégis jól hallhatóan kifütyülték. Forrásunk szerint az elképzelés még nagyon kezdetleges, de az sem kizárható, hogy a Büntető törvénykönyvet is módosítják majd a "rendbontók kiszűrése érdekében".

Az ostor vélhetően a Miniszterelnökségen fog csattanni, hiszen Lázár János tárcája szervezte a megemlékezést, amelyen speciális szabályok léptek életbe. A színpad 60-70 méteres, kordonnal lezárt környékére kizárólag a karszalagos, előzetesen regisztrált vendégek (Fidesz-tagok, illetve fideszes képviselők, kormánypárti celebek és polgármesterek buszokkal érkezett vendégei) léphettek be, távolabb pedig a Valton Security biztonsági őrei szűrték meg a belépőket és ellenőrizték a táskáikat.

SZ. P.
nepszava.hu