Tóth Bertalan: kiszabadítjuk a településeket a Fidesz fogságából

2019.08.12 11:13

Kiváló jelöltjeink lesznek! Persze ott tudunk a leghatékonyabban építkezni, ahol az ellenzéki erők nyernek. Szerencsére a recept megvan: a győzelemhez az kell, hogy a pártok minél több helyen egyesítsék erejüket, és együttműködve leváltsák a fideszes kiskirályokat - mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Népszavának adott interjújában az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre reagálva.

 
Tóth Bertalan
Fotó: Draskovics Ádám
 
A Karácsony Gergely győzelmét hozó júniusi előválasztás sok tízezer embert mozgatott meg. Az intenzív kampányunk mindenki számára megmutatta, hogy az MSZP közösségében van elég erő, hogy megküzdjön céljaiért - közölte a szocialista vezető.
 
Majd így folytatta: a szocialista párt az egyetlen ellenzéki erő, amelyik országos hálózatot tud maga mögött, és erősen jelen van a helyi önkormányzatokban. Öt évvel ezelőtt 63 polgármester indult és nyert MSZP-s színekben, illetve függetlenként, de a szocialista párt támogatásával. Továbbá 404 önkormányzati képviselő az ő emberük. "Arra kifejezetten büszke vagyok, hogy a települések többségében most is az MSZP helyi szervezetei az együttműködések motorjai" - fűzte hozzá.
 
A politikus hangsúlyozta: azt képviselik, hogy a helyi szervezeteik találják meg azt a széleskörű ellenzéki együttműködési formát, amely a győzelem esélyét hordozza. Soha nem fogja engedni, hogy előálljon olyan helyzet, amelyben bárki azt gondolhatja, hogy az MSZP a Fidesz szekerét tolja. "Újra elmondom: számunkra a legfontosabb cél, hogy minél több települést kiszabadítsunk a Fidesz fogságából. Ehhez képest minden másodlagos" - húzta alá.
 
Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint mikorra lesz meg az összes nagyobb városban a polgármesterjelölt, Tóth Bertalan elmondta: a megyei jogú városok 90 százalékában, a nagyobb városok többségében, a kerületekben és Budapesten már létrejöttek a megállapodások. Ezt hatalmas eredménynek tartja és a többin is gőzerővel dolgoznak.
 
forrás: nepszava.hu