Tovább fogynak, szűkülnek a bankfiókok

2018.01.12 09:23

A tavalyi fiókbezárási hullám után 2018-ban is becsuk a CIB Bank féltucatnyi kirendeltséget vidéki nagyvárosokban és a fővárosban. Majdnem tucatnyi azoknak a K&H fiókoknak a száma, amelyek az idén már pénztár nélkül működnek. A takarékok elérhetősége is csökken, de nyitvatartási korlátozások is akadnak.

Fotó: Latzer Anna

 

Nyáron több személyes ügyintézési helyszínnek is búcsút mondhattak a CIB ügyfelei. A bank ezt követően ősszel is becsukott további három fiókot. Úgy tűnik, hogy ez a folyamat 2018-ban is folytatódik. A bank tájékoztatása szerint ugyanis február végén összevonnak két-két szegedi, pécsi és győri fiókot. A változás szerintük annak érdekében történik, hogy a CIB a „lehető legjobban megfeleljen a változó ügyféligényeknek és a jövedelmezőségi szempontoknak” (gyanítjuk, ez utóbbi esik latba nagyobb súllyal).
 
Február 26-tól – nyomatékosítja a pénzintézet – a CIB Szegeden a Kiss Menyhért utca 1. címen, Pécsett az Irgalmasok u. 3/1. címen, Győrben pedig az Aradi vértanúk útja 10. címen várja teljes körű banki szolgáltatásokkal ügyfeleit. Arról nem ejtenek szót, de közben eltűnik a szegedi Széchenyi téri, a Pécsett Ferenciek utcájában levő és a győri Árkád alatti kirendeltség.
 
Nemcsak a vidéki nagyvárosokban, hanem Budapesten is kevesebb helyen lesz majd elérhető a bank. Február 23-án az „ügyféligények változása miatt” bezárják a második kerületben a Hűvösvölgyi úton, a tizedik kerületben a Kőrösi Csoma Sándor úton, valamint a nyolcadik kerületben a József körúton levő egységeiket (ezek a helyszínek sem tűnnek éppen kiesőnek). A pénzintézet hangsúlyozza viszont, hogy a bezáró fiókok néhány kilométeres körzetében számos CIB fiók, illetve ATM van. A bank pedig a változásokkal együtt 70 fiókjával továbbra is országos lefedettséget biztosítva áll ügyfelei rendelkezésére.
 
Nem csak becsukással működnek a korlátozások
 
Mint arról korábban írtunk, a takarékok tucatjával zártak be kirendeltségeket (az őszig megismert változtatásokat itt foglaltuk össze). Úgy tűnik azonban, hogy ez a folyamat 2018-ra is átgyűrűzik. A Fókusz Takarék Baja, Tóth Kálmán u. 14/b szám alatt működő fiókjának pénztárforgalmi és ügyfélszolgálati tevékenységét a héten „áthelyezte” a Szentháromság téren levő, valamint a Bajaszentistváni fiókjába. 
Ongán is volt...
 
A Korona takarék miskolci kirendeltségei „technikai okok” miatt az idén nem nyitottak ki (az Árpád úti és a Bajcsyn levő sem. A Szentpéteri kapunál található már december 15-től zárva). 
 
A tavalyi harmadik negyedévben (amiben még számos már ismert fiókbezárás nincs benne) a jegybanki adatok szerint a három évvel korábbinál mintegy 20 százalékkal kevesebb bankfiók működött. Az ügyfeleket persze nemcsak a bezárások bosszanthatják, hanem például az is, ha a nyitva tartás korlátozott. Ilyen is akad a takarékoknál. A Korona megyaszói fiókja 2018. január 9-től keddenként zárva lesz, a monoki csak keddenként nyit ki, a Rátkán levőben viszont csak hétfőn lehet személyesen ügyet intézni.
 
Nem csuk ugyan be (sőt, a nyitvatartás sem változik), de nehéz nem szolgáltatási szűkítésnek tekinteni, hogy a K&H 11 fiókja 2018. február 1-jétől visszavonásig pénztár nélkül működik. Ez a bank azt hangsúlyozza, hogy készpénzbefizetésre és készpénzfelvételre természetesen ezekben a bankfiókban is lehetőség nyílik továbbra is, de persze csak automatizáltan, ATM berendezésen keresztül.
 
 
azenpenzem.hu