Tovább folytatódik a hőség, de lesz, ahol leszakad az ég – Mutatjuk, milyen időjárás várható kedden

2022.06.28 07:04

Tovább fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 25 fokot, elsősorban az Alföldön a 27 fokot is.

A reggeli órákban a Dunántúl északi felén és a Dél-Dunántúl keleti területein, valamint kisebb eséllyel az Északi-középhegység nyugati felében alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (10-30 mm), viharos széllökés (>60 km/h), kisebb eséllyel apró szemű jég kísérhet.
 
A késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben fordulhatnak elő zivatarok, amelyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószél (60-90 km/h), jégeső (1-3 cm) és intenzív csapadék társulhat hozzájuk. Kialakulásuk helye és pályája azonban bizonytalan, egyes forgatókönyvek szerint az előfordulásuk az országhatáron kívül valószínű.
 
 
 
Kedden a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz felettünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32-37 fok között valószínű.
 
Késő estére 20-26 fok közé hűl le a levegő. éjszaka Előfordulhat zápor, zivatar, aztán csapadék nem valószínű. A keleties szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is
 
 
 
Fronthatás nincs, de a hőségben fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.
 
OMSZ.hu / met.hu