Tovább zaklatja a rendőrség Pikó András kampánycsapatát

2019.09.13 13:24

Több ellenzéki aktivista kihallgatásával folytatja a rendőrség a józsefvárosi ellenzéki kampánycsapat indított eljárást.

Pikó András és Karácsony Gegely
 
Öt önkéntest kihallgatásra hív be a rendőrség a józsefvárosi ellenzéki kampánycsapatból, akiknek magukkal kell vinniük személyes laptopjukat. Azokról az aktivistákról van szó, akik láthatók a fideszes rágalomhadjáratra ürügyet adó fényképen – mondta a Klubrádiónak Pikó András, az ellenzék józsefvárosi polgármester-jelöltje.
 
Az egyre dagadó ügy első felvonása a Pikóék ellen indult fideszes lejárató sajtókampány volt, amelyet egy olyan fotóra alapoztak. Ezen az látszik, hogy emberek egymás mellett dolgozva számítógépen írnak. A kormány propagandasajtója ebből kiindulva azt sugallta, hogy a józsefvárosi ellenzéki aktivisták törvénytelenül rögzítették jelöltjük ajánlási íveiről a választópolgárok személyes adatait, hogy abból illegális adatbázist építhessenek.
Az ominózus felvétel...
 
 
Pikó szerint azonban teljesen ártatlan iratellenőrzési munkát ábrázol a kép, amelyet egyébként egy közéjük beépült fideszes küldött tovább zárt facebookos csoportjukból.
 
A rendőrség ezt követően, szerdán házkutatást tartott Pikóék kampányközpontjában, ahol több órán keresztül hallgatták ki Pikó kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát, majd lefoglalták a laptopját, akárcsak egy másik aktivistáét, aki épp a helyszínen tartózkodott, és nála volt a számítógépe – bár ő nem szerepelt azon a képen, amelyre hivatkozva elindult ellenük a fideszes hecckampány.
 
forrás: klubradio.hu