Továbbra is támogatja a diósgyőri futballt a város – kitételekkel

2015.09.10 17:56

Megszavazta a képviselő-testület, hogy a Miskolc Holding a továbbiakban is havi kétmillió forinttal támogatja a Diósgyőr FC Kft-t.

2010 óta támogatja a diósgyőri futballt a Miskolc Holdingon keresztül a város azért, hogy a klub hosszú távon az első osztályú részvétel feltételeit biztosítsa. A képviselők most azért szavaztak az előterjesztésről, mert a korábbi megállapodás 2015. június 30-án lejárt. A dokumentumban az szerepel, hogy a júliusban, augusztusban és szeptemberben esedékes 2-2-2 millió forintot október elsejéig fizesse ki a Miskolc Holding.
 


Az előterjesztésben kitétel is szerepel, amennyiben a támogatás feltétele az, hogy a támogatott köteles folyamatosan biztosítani a szurkolói média részvételét sajtóeseményeiken. Erről a feltételről kérdeztük Kiss János alpolgármestert, aki azt mondta: több alkalommal jelezte a városvezetés azt, hogy a diósgyőri labdarúgásnak, a legendás klubnak, a diósgyőri szurkolók senki mással össze nem hasonlítható közössége volt és lesz is az igazi tulajdonosa.

Kiss János azt is közölte, hogy amikor a város közpénzt fordít sportcélokra, a szurkolói érdekeket, például az első kézből való tájékozódás érdekét, minden más érdek és megfontolás elé helyez. Így volt ez akkor is, amikor a Városháza szervezett megbeszéléseket, találkozókat például a stadionberuházás aktuális állásáról.

minap.hu