Tucatnyi boltot zárhat be a Tesco Magyarországon

2015.01.08 06:10

A magyarországi Tesco áruházlánc a veszteséges üzletek bezárását tervezi idén, ami 10-12 vidéki egységet érinthet - írta a Magyar Nemzet a cég belső köreiből származó információkra hivatkozva. A társaság a kormány év végi döntéseivel, például az élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelésével indokolja a lépést. A Tesco nem kommentálta a lapnak a híreket.

Veszteséges üzleteket zárna be Magyarországon a Tesco a cég belső köreiből származó információk alapján. A hírek szerint 10-12 vidéki egységről van szó, olyan településeken, ahol nem csak egy Tesco üzemel. Inkább a lakóházak közelében épített boltokat zárná be, amellyel nem veszítenének túl sok vásárlót, mivel a közelükben üzemel Tesco-hipermarket.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó személy elmondta, hogy a tervezett bezárások oka a kormány év végi döntéseiben keresendő. A hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj milliárdos terhet jelent a vállalatnak, a vasárnapi üzletbezárás pedig a kieső forgalom miatt okoz veszteségeket.

A kisebb üzletekben átlagosan ötven dolgozót foglalkoztatnak, így a tervezett bezárások mintegy félezer ember munkáját sodorják veszélybe. A lap úgy tudja, hogy jövő hét elejére egyeztetésre hívta össze a Tesco a mintegy húszezer magyar dolgozóját képviselő két szakszervezetet, azzal a céllal, hogy bejelentsék az első negyedévre tervezett üzletpolitikai lépéseket. Ez pedig nem egy szokványos lépés az érdekképviseletekkel eddig történt egyeztetések gyakorlatában.

mno.hu