Tucatnyi horgász tűnt el a Tisza-tavon

2015.11.04 21:16

A Tisza-tavi rendőr 4 óra alatt talált az eltévedt horgászokra. Közben olyanokat is talált, akiket eredetileg nem is keresett. A tóra ereszkedő ködben még GPS-sel is nehéz tájékozódni. A nulla fokos hőmérsékletben gyorsan ki lehet hűlni – írja egy szolnoki hírportál.

Kedd este kapta a riasztást Kovács Lajos főtörzsőrmester: egy horgászcsapat eltűnt a Tisza-tavat elborító ködben. A rendőr azonnal elindult. „Tudtam, nincs vesztegetni való időm, mert igen hideg volt már ekkor, és a fagypont körüli hőmérsékleten fennállt a kihűlés veszélye" – magyarázta a Szoljon-nak Kovács Lajos főtörzs.

A rendőr is csak GPS-e segítségével tudott haladni a tavon, mivel a látási távolság nullára csökkent. De kis idő múlva már meg is találta a horgászokat. „Meglett a három férfi, akik valóban átfáztak, mire rájuk leltem. Ekkor érkezett egy újabb jelzés, szintén eltévedt horgászokról. Hozzájuk sikerült telefonszámot szerezni, őket ez alapján próbáltam megtalálni.”

A horgászokhoz viszont hiába volt telefonszáma a rendőrnek, mert az eltévedt pecásoknak semmilyen helyismeretük nem volt. De, miközben a rendőr egy újabb csapatnyi horgászt keresett, talált egy harmadikat.

„Találkoztam egy magányos horgásszal, aki szintén eltévedt és nem tudott kijutni a ködből. Őt egy nádfalnál hagytam, majd az eredetileg keresett horgászok után indultam. Szerencsére megtaláltam őket, de már rájuk is deresedett a kabát és teljesen átfagytak a hidegben.” – mondta a rendőr, aki ezután felvette a magányos horgászt is.

faktor.hu