Tüntetők üzentek Orbánnak a Fidesz székháznál: lefőtt a kávé, ’22-ben ennek ára lesz (+videó)

2021.07.26 19:12

A Pegasus-botrány miatt tüntetést tartottak az ellenzéki pártok. A demonstrálók mintegy ezren, a Terror Házától a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak, ahol több ellenzéki politikus is beszédet mondott.

 
A rendezvényen felszólalt Donáth Anna. A Momentum európai parlamenti képviselője a titkosszolgálat tagjainak azt üzente, hogy át fogják vizsgálni a munkájukat. A kormánynak mennie kell és menni is fog – tette hozzá.
 
Arató Gergely hangsúlyozta felszólalásában, hogy a kevesek gazdagodtak, a sokak szegényedtek, ezt védi szerinte a kormány. „Az az út, amelyiken a kormány megy, ha hagyjuk, kivezet Európából" – fogalmazott, mire a tüntetők „nem hagyjuk" skandálásba kezdtek. Azt ígérte, addig nem nyugszanak, amíg meg nem tudják, kik hajtották végre a törvénytelen megfigyelést. Hozzátette: Magyarország 2022 után nem lesz következmény nélküli ország. 
 
Tetlák Örs, az LMP politikusa szerint nem győzik elégszer mondani, hány vörös vonalat lépett át a kormány. Szerinte a tisztesség dolgában állunk rosszul, 2022-ben korszakváltásra van szükség. 
 
A Jobbik országgyűlési képviselője a demonstráción arról beszélt, hogy fiatal demokratákból öreg bolsevikok lettek a fideszesek. Z. Kárpát Dániel szerint nincs két Fidesz. A nemzetbiztonsági bizottság mai ülése sok elemzést fog szülni, mondta, ő viszont úgy gondolja, hogy annál nagyobb beismerés nem létezik a kormánytól, minthogy nem mentek el. 
 
A tüntetésen Bárándy Gergely is felszólalt. Szerinte az igazi történelmi bűn az, hogy a kormány egyre jobban tolja az országot a keleti diktatúrákhoz. A jogász szerint a lehallgatási botrány arról szól, hogy a hatalom a vele kritikusokat lehallgatja, megfigyeli, ez szerinte nem jogi, hanem politikai ügy. 
 
Dorosz Dávid üzent Orbán Viktornak: „lefőtt a kávé, ’22-ben ennek ára lesz”. A Párbeszéd politikusa szerint a Fidesz folyamatosan hazudik a lehallgatási botrányról.
 
„Elég volt, mondtuk 1989-ben és hajlandók voltunk az utcára is kimenni. Hajlandók voltunk tenni érte. Most is ezt kell mondanunk: elég volt és most is erőt kell mutatnunk” – erről beszélt Pálinkás József a demonstráción. Az Új Világ Néppárt elnöke szerint Orbán Viktor és kormánya visszatért a terror eszközeihez.
 
Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja felszólalását egy párhuzammal kezdte: ahogy Netanjahu 12 év után bukni tudott, most rajtunk a sor, hogy Orbán Viktor is bukjon jövőre. Hozzátette: Izraelben arra is sor került, hogy börtönbe kerültek politikusok. „Orbán Viktor egy bukott politikus és egy bukott miniszterelnök” – fogalmazott. Szerinte Orbán Viktor végérvényesen méltatlanná vált arra, hogy miniszterelnöknek nevezze magát. 

 


forrás: hirklikk.hu / telex.hu