Türelmesen vártak a miskolci sztrájkolók, válaszra sem méltatták őket

2016.01.19 19:05

Bírósághoz fordultak a miskolci közlekedési dolgozókat képviselő szakszervezetek, miután a munkáltató válasz nélkül hagyta az elégséges szolgáltatások mértékéről szóló ajánlatukat.

A szakszervezetek több sikertelen egyeztetés után a múlt héten hétfőn közölték a Miskolc Holding közlekedésért felelős cégével, az MVK-val, hogy tervezett sztrájkjuk idejére a törvényben meghatározott minimumnál valamivel nagyobb, 68 százalékos arányban vállalják az elégséges szolgáltatásokat.

mvk_04.jpg

Ez nagyjából annyit jelent, hogy az óránkénti három járat helyett csak kettőt indítanak, ott viszont, ahol ennél ritkábban közlekedik a busz vagy a villamos, akár egy óra is lehet a várakozási idő egy járat megérkezéséig.

Zelenka László ­szakszervezeti vezető kedden tudósítónknak azt mondta: türelmesen várták a munkáltató válaszát, elfogadja-e a érdekképviselet ajánlatát, de az MVK eddig nem reagált. Így hétfőn megfogalmazták, kedden pedig be is nyújtották a bíróságnak a dokumentumokat, amelyek alapján a ­bíró eldöntheti, milyen mértékben korlátozhatják a szakszervezetek sztrájk idején a közlekedést.

nol.hu