Tűz a Corvin utcában, száz lakót menekítettek ki Miskolcon!

2016.05.06 13:55

Tűz keletkezett pénteken kora délután egy társasház erkélyén Miskolcon, a Corvin utcában. A tűzben főleg ruhaneműk gyulladtak meg, majd a tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére is.

lakastuz_pentek2.jpg

A tüzet eloltották a tűzoltók. A tetőszerkezet ezen a részen szinte teljes egészében leégett. A következő lépés, hogy eltávolítják a veszélyes elemeket, így például a lehulló cserepeket. A tűzoltók létrás jármű segítségével, kötélbiztosítás mellett veszélyesen lógó tárgyakat is eltávolítottak a tetőszerkezetről.

– Négy lépcsőházat érintett a tűz – mondta Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – Személyi sérülésről továbbra sem tudunk. A károk felmérése még folyamatban van.

Úgy tudjuk, két lépcsőházban eleinte biztos, hogy nem lesz áram, így ide nem valószínű, hogy visszatérnek a lakók.

Helyszíni információink szerint a tűz egy harmadik emeleti lakás erkélyén keletkezett, a káresethez a miskolci, a kazincbarcikai, az encsi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották.

tuz_corvin.jpg

A tűz  az épület tetőszerkezetére is átterjedt. A munkát hat vízsugárral végezték az egységek, a lakókat kimenekítették. Sérültről eddig nem érkezett jelzés, körülbelül száz főt menekítettek ki.

minap.hu