Tűz ütött ki egy miskolci társasházban: 80 embert ki kellett menekíteni (frissült! +videó)

2021.11.12 07:07

Kigyulladt egy második emeleti lakás Miskolcon pénteken hajnalban. Összesen 80 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Fotó: Tóth Balázs

 

Tűz ütött ki egy négyemeletes társasház egyik második emeleti lakásában, Miskolcon, a Katowice utcában pénteken hajnalban – tájékoztatott a katasztrófavédelem honlapján.
 
 
Egy szoba égett teljes terjedelmében. Az esethez a miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek több lakót kimenekítettek az épületből, közülük egyet létraszerrel, megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. A mentők is kivonultak a tűzesethez.
 
 
Hajnali kettő óra körül közölték: Összesen több mint nyolcvan embert menekítettek ki a tűzoltók a négyemeletes, három lépcsőházból álló társasházból, a lángok egy harmadik emeleti erkélyt is érintettek. A miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet. A helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A ház lakói fokozatosan visszatérhettek az otthonukba.
 
boon.hu


tenyek.hu