Tűzifát osztottak rászorulóknak Miskolcon

2020.11.25 16:19

Idén is segített tűzifával a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény. A diósgyőri Bartók utcán található Vár-sétány Szolgáltatási Központban jelent meg húsz család, hogy háztartásonként mintegy öt mázsa aprított tűzifát vigyen haza.

Fotó: Végh Csaba
 
Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója elmondta, száznyolcvan háztartást segítenek tűzifával. – Két hét alatt öt helyszínen hat napon át osztunk egy köbméter aprított fát, ami körülbelül öt mázsának felel meg. Alapvető kritérium volt az, hogy azok a szociálisan rászoruló családok kapjanak tűzifát, akik eleve tartják a kapcsolatot szervezetünkkel.
 
Az igazgató elmondta, a családokhoz eljuttatott fa a Városgazda telephelyéről érkezett, és az év közben gallyazott fákról származik. Szerinte ez a tűzifa körülbelül két hétre elég a családoknak.
 
 
Nagy Zoltánné a Kabar utcáról jött családjával. – Mi heten lakuk egy háztartásban, a legkisebb tagunk, az unokám két és féléves. Nagyon jókor jött ez a segítség, mert betegségem miatt gyógyszerekre kell költenem harmincnégyezer forintos nyugdíjam egy részét. Egyéb esetben párom fizetéséből költünk a tűzifára – mondta.
 
Legközelebb pénteken a Szondin osztják a tűzifát.
 
minap.hu